EN ARTIKEL OM VÅRAT FALL..

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=54061&epslanguage=sv


Sohlberg lämnade ut hemliga handlingar



2009-01-26 10:31 

Kvinnan fick vänta i två månader innan hon fick den begärda förundersökningen.
När hon väl fick ut dokumenten hade vice chefsåklagare Olle Sohlberg skickat sekretessbelagda handlingar.
Kvinnan JO-anmälde åklagaren och nu har Sohlberg svarat.
Och han skyller på Anders Eklund-fallet.


Kvinnans son häktades misstänkt för våldtäkt, han dömdes också för brottet.
Kvinnan uppger att hon begärde ut förundersökningen om fallet i början av juni 2008. Hon fick inga handlingar och kontaktade åklagarkammaren vid ytterligare två tillfällen, utan resultat. Kvinnan skriver i JO-anmälan att när hon pratade med Olle Sohlberg 14 juli fick hon beskedet "att han skulle skicka men att det skulle dröja". 31 juli fick hon handlingarna.
Enligt tryckfrihetsförordningen ska en begäran om utlämnande av en allmän handling hanteras skyndsamt och i normalfallet ska handlingen skickas samma dag som den begärs ut.
När kvinnan väl fick förundersökningen upptäckte hon att målsägandens sjukjournal fanns med, en handling som tingsrätten belagt med sekretess, ett beslut som hovrätten inte ändrade.
Olle Sohlberg skriver i sitt svar till JO att han minns att kvinnan ringde honom vid några tillfällen och att något av telefonsamtalen kan har varit i början av juni. Enligt Sohlberg ställde hon frågor om utredningen i stort.
Men:
"Jag är emellertid så gott som säker på att hon inte begärde att få ut förundersökningsprotokollet", skriver Sohlberg i svaret till JO.
Enligt Sohlberg kom begäran om protokollet efter att han återkom från semestern 14 juli.
Att en sekretessbelagd handling följde med protokollet förklarar han med Anders Eklund-rättegången.
"Med facit i hand borde jag givetvis ha kontrollerat i hovrättens dom om förbehållet om sekretess stod kvar. En bidragande orsak kan möjligen vara att jag hade fokus på målet mot Anders Eklund", skriver Sohlberg.



Kommentarer från denna artikel;

"Olle Sohlberg det är väldigt märkligt att du som åklagare inte kan brottsbalken bättre. Ta en tillsyn i lagboken (brott mot sekretesslagen) brottbalken 20 kap 3:e stycket. Att skylla på hög belastning får stå för dig. Om inte den som begärde att få ut förundersökningen i samtalet till dig varför skickade du då den till vederbörande. Nu ska det bli spännade och se om alla är lika inför lagen. Ett brott är ett brott."

"Jag funderar ju då automatiskt på om "sonen" fick det försvar han förtjänar om inte ens tiden räckte till för att lämna ut förundersökningen i tid samt att kontrollera vilka uppgifter som lämnades ut, när de väl lämnades ut..... /M "



Jag undrar också, fick han det försvar som han förtjänar?


JO utreder åklagarens handläggning...

JO utreder åklagares handläggning


MORA
JO begär att Åklagarmyndigheten yttrar sig över hur åklagarkammaren i Falun hanterat en begäran om att få ut förundersökningsprotokoll från en mamma vars son satt häktad misstänkt för våldtäkt.

Mamman fick vänta två månader på protokollen och när de väl lämnades ut innehöll de handlingar som hon anser borde varit sekretessbelagda.


I förundersökningen fanns målsägandes hälso- och sjukvårdsjournal med från rättsundersökningen vid Mora lasarett.

Mamman anger vidare att Svea Hovrätt i sin dom ändrat ett vittnesmål som intygat i förundersökningen samt i Mora tingsrtätt att den tilltalade sov. Detta har hovrätten ändrtat till verkade sova, en betydande skillnad, menar hon.


Om åklagaren beaktat det som anförs i JO-anmälan hade det förmodligen sett annorlunda ut, skriver mamman och avslutar med att resultatet nu blivit att man förstört en tonårings liv. 14 månaders fängelse och 90 000 kronor i skadestånd till målsägande som hovrätten valde att tro på, trots att DNA och rättsläkarutlåtande var negativt.




Ett steg i rätt riktning!

Skriva mina tankar..


*
Vi kämpar för sanningen
Vi kämpar för rättvisa
Vi kämpar varje dag
Vi kämpar varje minut
Vi kämpar varje sekund
Vi kommer aldrig sluta kämpa
Vi kämpar för dig!
*

En tonårings liv blev förstörd för en kväll
Han var på fel plats
Det hade kunnat vara vem som helst som fick sitt liv förstört
Tänk om det hade varit din släkting
Din snälla, omtänksamma, hjälpsamma och underbara släkting
Det hade kunnat varit han
Vi måste kämpa för att få denna killes rätt
och andras som också sitter där oskyldiga
ingen ska få vara med om detta nå mer
detta måste få ett slut
en dag,
då kommer sanningen fram.


<3


En blogg om att få rättvisa





Tack!

Ett stort tack till alla er som stöttar oss i det här, det värmer verkligen! <3


Ett STORT ♥ till er!

Läs.

http://www.dt.se/brottsplats/article389978.ece



DENNA ARTIKEL HANDLAR OM VÅRAT FALL...LÄÄS!

http://www.dt.se/brottsplats/article389978.ece

Denna artikel handlar om vårat fall, läs och skriv en kommentar om detta vad du tycker!

"Om åklagaren beaktat det som anförs i JO-anmälan hade det förmodligen sett annorlunda ut, skriver mamman och avslutar med att resultatet nu blivit att man förstört en tonårings liv. 14 månaders fängelse och 90 000 kronor i skadestånd till målsägande som hovrätten valde att tro på, trots att DNA och rättsläkarutlåtande var negativt."

Gå in och läs nu, detta kan vara ett steg i rätt riktning!





Vi ser ett ljus!


I ett hjälplöst tillstånd...



Paragrafen beskrivs som ett moment 22:

”Är man i ett hjälplöst tillstånd kan man inte berätta vad som hänt. Och kan man berätta så anses man inte vara i ett hjälplöst tillstånd.”

I vårat fall så kunde denna tjej berätta allt, så då undrar jag; Hur kan man då vara i hjälplöst tillstånd?

Jag tycker så synd om de tjejer som verkligen blivit våldtagna, de som inte blir trodda pga av att det kommer in falska anmälningar, eftersom statistiken säger att var 5:te anmälning är falsk.

Jag hoppas och kämpar för att sanningen ska komma fram!


Nån som varit med om detta?


Vad tycker ni om det här?

Vad tycker ni om det här?

En tanke...

Vet du att du har förstört livet på denna stackars kille? Och inte bara de, även hos alla tjejer som verkligen blivit våldtagna. Såna tjejer som du gör att riktigt våldtagna tjejer inte blir trogna, tänk om dessa tjejer tar självmord eller nått liknande för att de inte blir trodda. Detta är pågrund av era tjejers lögner! De här tjejerna tycker jag verkligen synd om.. dom som blivit våldtagna på riktigt.




Och en till sak, alla ni som sitter och skriver massa dumma kommentater om det här, klart som bara den att jag läser och förstår er. Jag hade själv kunnat skrivit sådana kommentarer förrut, innan det här hände. Jag trodde att alla som dömdes till vådtäkt verkligen hade gjort det. Men nu, nu så har jag en hel annan blick för det här. Det kom som en chock för mig när jag hörde vad som hänt min släkting, det var som en mardröm, jag trodde inte att det var sant.

Men när jag väl hörde hur allting låg till, inga bevis, fick en advokat som knappt brydde sig och ifrågasatte inte hennes version, och jag visste precis hur han är; att han aldrig skulle göra något sådant och kompisarna i rummet bredvid som inte hörde någonting, och att allting gick på 10min och han hade somnat först. Jag vet helt enkelt och många andra att han inte har gjort det, och vi kämpar varje dag för att få fram sanningen. 

Sedan satte jag mig ner och sökte på google.se "falska våldtäktanmälningar", "oskyldiga till våldtäkt" osv. Och det blev som en chock. Jag vet inte hur många artiklar det kom upp, helt otroligt vad många som anmäls för falsk våldtäkt. Så mycket man inte hade någon aning om.

Pröva själv.

Tack

.

.

Hej.

Jag vill bara säga en sak.

Du, eller ni personer som skriver massa kommentarer som; ni vet ingenting, han har gjort det eftersom han sitter i fängelse, lägg ner denna sida och blaablaablaaa... Visst, ni får skriva vad ni vill.

MEN, ni känner inte honom, och ni vet inte heller vem hon är, vad som hänt osv.
Precis. Ni vet ingenting.



Och ni andra underbara människor som stöttar, TACK !♥

Anonym om Åh nej...:
"Tyvärr så är inte helvetet så långt borta, hon kom bara till Sala, flyttar tydligen dit snart har jag hört. Men ny bil har hon skaffat å snart ser vi väl större silikoninlägg i hennes redan äkliga bröst.. Hon är bara ute efter pengar och den som inte ser det lär ju behöva extra glasögon.. falskare människa får man leta efter.. Hon var hatad innan detta hände och då ville hon väl ha lite sympati och se vad som hände.. hon förstörde en hel familjs liv! FY FAN FÖR SÅNA SOM HENNE! Alla i våran lilla stad vet vem hon är och jag hoppas hon aldrig kommer tillbaka!"

Så sant!

Oskyldigt dömd är ett förstört liv !

Hur kan tjejer anmäla en kille för falsk våldtäkt?
Hur kan man skada en människa så hårt och förstöra hans liv?

Om en kille anmäls för våldtäkt och sedan upptäcker de att han är oskyldig och att hon har ljugit, vad händer med tjejen då? Tror ni att hon får fängelse? Betala massa pengar?

Inte precis, läs den här artikeln så får du se vad denna tjej fick för straff! Helt sjukt!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article350577.ab

Kommentera gärna detta vad du tycker, enligt mig är det sjukt!

Alla killar som döms till fängelse och som sedan blir friad, tror ni att han mår bra då? Tror ni att allt bli som vanligt igen? Tror inte det va? Även om han frias då sanningen kommer fram, så kommer hans liv ändå vara förstört! Och att tjejen bara får leva vidare sen är sjukt! Ska tjejer kunna gå runt och anmäla killar hur som helst bara för att få pengar?! Det kan dom ju göra eftersom de inte knappt får något straff när sanningen kommer fram!



Kommentera gärna detta!
Tack :)



Ps. KILLAR , läs artikeln. Det kanske är bäst att ta med bandspelaren när du tar hem en tjej? För om min släkting hade haft det så hade han inte varit där han är!


" Ni kan inte veta" "Ni var inte där"

En kommentar;

stina om Åh nej...:
"visst jag tkr jätte synd om han och hans familj. Men hur kan du vara så himla säker på att han är oskyldig? Vänd på det hela, han kanske gjorde det. Människor man tror att man känner och är säker på inte skulle göra vissa saker kan gjöra något konstigt.
TÄNK om hon faktiskt blev våldtagen, och läser när du sitter och skriver at hon har en plats i helvetet.
Tänk på det lite, du var inte där."


Visst. klart att ni många säger; ni kan inte veta, ni var inte där, och bla bla bla .. MEN såhär är det, vi som känner han vet hur han är, han skulle aldrig i helvete göra något sådant, och hela vår stad vet vem DU är, och hur DU beter dig, ärligt talat, skulle du åka på en Ålandskryssning och supa gärnet efter att du gjort en våldtäktsanmälan samt skryta att du ska få pengar? Skulle du det? Jag själv skulle nog bara sitta inne och gråta, känna mig äcklad, prata med någon som hjälper mig osv. Jag skulle inte bry mig om pengar, det gör inte att jag mår bra igen, det skulle inte ersätta det som hänt mig. Mitt liv skulle vara förstört för alltid!

Han går och lägger sig, hans kompisar ligger i rummet bredvid, inga dörrar, hon kommer in och lägger sig, han somnar först, efter 10min kommer hon ut och säger; han har våldtagit mig. Ingen har hört nånting och de såg att han somnade först. Han vaknar sedan och får höra det.

Inge DNA, inga blåmärken osv, inga bevis, han blir friad av tingsrätt och dömd i hovrätt utan teknisk bevisning.

Och hon lever livet?


Vakna upp, ser ni inte hur denna stackars kille får sitt liv förstört medans hon lever livet?

Åh nej...

stackars dig..
Den enda kompisen du fått där åker därifrån imorgon, och jag fick höra att du blev så ledsen och du var så nere..
****, det gör så ont i hjärtat när jag får höra att du är ledsen, vi alla tänker på dig så mycket.


Och idag fick du veta att du ska få ha en övervakare i 1år när du fått kommit ut, det kan inte bli så mycket värre nu. Det går bara inte.

Asså, öppna era ögon vafan, öppna dem! Ser ni inte? Ser ni inte hur ni plågar denna stackars oskyldiga människa?
När ska ni vakna? När ska ni se att han är oskyldig?

Och DU, du som förstörde hans liv, hur kan du ens bo kvar i denna lilla stad?
Alla vet ju vem du är och vad du gjort!
Vet du hur många som hatar dig?
Och dina "kompisar" tröttnar nog snart på dig ska du se, jag lovar!
Vi vill inte ha sådana som dig i denna stad, vi vill inte att fler ska råka illa ut!
Så gör alla en tjänst, stick till helvete, där finns en plats för dig, helt säkert.
Den platsen är reserverad för dig.


Jag kan säga, då den dagen sanningen kommer fram..
då kommer du få ångra det.

Ingen kommer tycka synd om dig!





Sanningen kommer fram, för du kommer
inte långt med din lögn och "affärsidé" !




RSS 2.0