EN ARTIKEL OM VÅRAT FALL..

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=54061&epslanguage=sv


Sohlberg lämnade ut hemliga handlingar



2009-01-26 10:31 

Kvinnan fick vänta i två månader innan hon fick den begärda förundersökningen.
När hon väl fick ut dokumenten hade vice chefsåklagare Olle Sohlberg skickat sekretessbelagda handlingar.
Kvinnan JO-anmälde åklagaren och nu har Sohlberg svarat.
Och han skyller på Anders Eklund-fallet.


Kvinnans son häktades misstänkt för våldtäkt, han dömdes också för brottet.
Kvinnan uppger att hon begärde ut förundersökningen om fallet i början av juni 2008. Hon fick inga handlingar och kontaktade åklagarkammaren vid ytterligare två tillfällen, utan resultat. Kvinnan skriver i JO-anmälan att när hon pratade med Olle Sohlberg 14 juli fick hon beskedet "att han skulle skicka men att det skulle dröja". 31 juli fick hon handlingarna.
Enligt tryckfrihetsförordningen ska en begäran om utlämnande av en allmän handling hanteras skyndsamt och i normalfallet ska handlingen skickas samma dag som den begärs ut.
När kvinnan väl fick förundersökningen upptäckte hon att målsägandens sjukjournal fanns med, en handling som tingsrätten belagt med sekretess, ett beslut som hovrätten inte ändrade.
Olle Sohlberg skriver i sitt svar till JO att han minns att kvinnan ringde honom vid några tillfällen och att något av telefonsamtalen kan har varit i början av juni. Enligt Sohlberg ställde hon frågor om utredningen i stort.
Men:
"Jag är emellertid så gott som säker på att hon inte begärde att få ut förundersökningsprotokollet", skriver Sohlberg i svaret till JO.
Enligt Sohlberg kom begäran om protokollet efter att han återkom från semestern 14 juli.
Att en sekretessbelagd handling följde med protokollet förklarar han med Anders Eklund-rättegången.
"Med facit i hand borde jag givetvis ha kontrollerat i hovrättens dom om förbehållet om sekretess stod kvar. En bidragande orsak kan möjligen vara att jag hade fokus på målet mot Anders Eklund", skriver Sohlberg.



Kommentarer från denna artikel;

"Olle Sohlberg det är väldigt märkligt att du som åklagare inte kan brottsbalken bättre. Ta en tillsyn i lagboken (brott mot sekretesslagen) brottbalken 20 kap 3:e stycket. Att skylla på hög belastning får stå för dig. Om inte den som begärde att få ut förundersökningen i samtalet till dig varför skickade du då den till vederbörande. Nu ska det bli spännade och se om alla är lika inför lagen. Ett brott är ett brott."

"Jag funderar ju då automatiskt på om "sonen" fick det försvar han förtjänar om inte ens tiden räckte till för att lämna ut förundersökningen i tid samt att kontrollera vilka uppgifter som lämnades ut, när de väl lämnades ut..... /M "



Jag undrar också, fick han det försvar som han förtjänar?


Kommentarer
Postat av: Stå på er...

Bra blogg..Hur orkar man leva med en påhittad våldtäkt när man förstör en annan människas liv..Besök även denna blogg



http://falsktanklagad.blogspot.com/

2009-01-27 @ 19:10:39
Postat av: Ord mot Ord



Det är ett faktum! Det sitter oskyldiga och framförallt feldömda människor i Svenska fängelser. Sanningen är också att det finns lögner från ”offer”, manipulation under polisförhör, objektivitetsbrist hos åklagare. Lägg där till orättvisa bedömningar av trovärdighet mellan könen och förundersökningar som är direkt inkompetent utförda.



De har en sak gemensamt; målsägaren anses alltid tala sanning, därför sker sällan någon utredning av målsägandes motiv eller över sanningshalten i dennes historia.

2009-01-27 @ 19:15:28
Postat av: ann

Att alla är lika inför lagen

är ett enda stort skämt....

vänta och se.

2009-01-28 @ 22:42:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0